Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος "ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ" (ΠΔ. 66/2010)

 

Δείτε εδώ την υπουργική απόφαση για εμπειροτεχνίτες

Το ΚΕΚ HONESTY υλοποιεί πιστοποιημένα προγράμματα επαγγελματικής  κατάρτισης"ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ",  σύμφωνα με το ΠΔ 66/2010, το άρθρο 10, παρ 7,  του Ν. 3897/2010 και την  Αριθμ. Οικ. ΥΑ 63557/4698/31-12-2010, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. 

Τα προγράμματα επαγγελματικής  κατάρτισης έχουν τίτλο «Τοποθέτηση, Επισκευή, Συντήρηση Εξαρτημάτων τροφοδοσίας και λειτουργίας κινητήρων αυτοκινήτων με υγραέριο (LPG) και πεπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG)».

Στα προγράμματα αυτά μπορούν να συμμετέχουν,  όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την  άδεια ασκήσεως επαγγέλματος «ΤΕΧΝΙΤΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ» .

Προϋποθέσεις απόκτησης άδειας "ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ"

Οι υποψήφιοι,  εφόσον κατέχουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ"  "ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ", "ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" και "ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου, καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ναυτιλίας της Περιφερειακής ενότητας του Νομού τους και αποκτούν χωρίς προϋπηρεσία την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΤΕΧΝΙΤΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ".

Η ανωτέρω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,  είναι απαραίτητη προϋπόθεση πιστοποίησης άδειας λειτουργίας συνεργείου αερίων καυσίμων,  για τη μετατροπή (έλεγχος και πιστοποίησης της μετατροπής από ΚΤΕΟ) και τη μετέπειτα  συντήρηση των υγραεριοκίνητων οχημάτων, μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους.

  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε  με τους  Υπεύθυνους Μηχανολόγους Μηχανικούς  Εκπαίδευσης του φορέα μας,   προκειμένου να ενημερωθείτε και να επιλέξετε  ποιό προγράμματα από τα παρακάτω θα  πρέπει να συμμετάσχετε για να αποκτήσετε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ"

 

Τα προγράμματα εκπαίδευσης έχουν ως εξής:

  • Πρόγραμμα διάρκειας (100)  ωρών για Υγραέριο (LPG) και Πεπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG), για όσους  ήδη κατέχουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" και "ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" του Ν. 1575/1985, απόφοιτοι Πολυτεχνικών σχολών ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.
  • Πρόγραμμα διάρκειας (150) ωρών για Υγραέριο (LPG) και Πεπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG), για όσους ήδη κατέχουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" ή , "ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ"  του Ν. 1575/1985, τεχνίτες Β'θμιας εκπαίδευσης ή εμπειροτέχνες.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας,  παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2104920777, με Fax : 2104254003 και με e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και οι υπεύθυνοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί Εκπαίδευσης του φορέα μας θα είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση / διευκρίνιση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση από ΕΔΩ

Δήλωση συμμετοχής εργοδότη

Δήλωση συμμετοχής εργαζόμενου